ΑΚΙΝΗΤΑ

Τράπεζες: Υπό πώληση πακέτα ακινήτων μεγάλης αξίας

Γραφεία, καταστήματα, βιομηχανικά κτίρια, ακόμα και οικόπεδα αξίας εκατοντάδων εκατ. ευρώ βρίσκονται στα υπό παραχώρηση χαρτοφυλάκια ακινήτων που έχουν συγκεντρώσει οι τράπεζες μέσω συμφωνιών εξυγίανσης με υπερχρεωμένες εταιρείες του κλάδου των ακινήτων, καθώς και άλλων τομέων της οικονομίας, και πρόκειται να διαθέσουν στην αγορά τους αμέσως επόμενους μήνες.

Όπως γράφει η Καθημερινή, στην αγορά αναμένουν την πώληση ενός πακέτου ακινήτων που έχουν μεταβιβαστεί στις πιστώτριες τράπεζες από την Pasal Development, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης του πτωχευτικού κώδικα. Πρόκειται για την τελευταία ίσως ευκαιρία διάσωσης της εταιρείας SATO, η οποία αναπτύχθηκε με γοργά βήματα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, φθάνοντας να αποτελεί ακόμα και στρατηγικό εταίρο της Τράπεζας Πειραιώς στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor AEEAΠ.

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Pasal υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Βάσει του σχεδίου εξυγίανσης, η Alpha Bank έχει λαμβάνειν ακίνητα αξίας 23,3 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικότερο εξ αυτών αφορά το κέντρο logistics του ομίλου SATO, επιφάνειας άνω των 55.000 τ.μ. στο 27ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

 

Β