Χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες λένε «ναι» στο e–Επιμελητήριο

Από τη στιγμή που άρχισε να λειτουργεί το e – Επιμελητήριο έξι χιλιάδες μέλη έκαναν χρήση της νέας αυτής υπηρεσίας


Στην αρχή φαινόταν σαν άπιαστος στόχος. Οι προβληαμτισμοί ήταν πολλοί και ο σκεπτικισμός μεγάλος. Η χρήση της ηλεκτρονικής για την εξυπηρέτηση των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας από το γραφείο τους, φαινόταν ιδέα με πολλά ερωτηματικά. Κι όμως όλα αυτά εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγε μέρες!

Από τη στιγμή που άρχισε να λειτουργεί το e – Επιμελητήριο (1.1.2013) έξι χιλιάδες μέλη (6.000) έκαναν χρήση της νέας αυτής υπηρεσίας! Φαίνεται πως οι διστακτικοί δεν υπολόγισαν ότι το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΕΑ έχει σε σημαντικό βαθμό ανανεωθεί και πολλοί νέοι επιχειρηματίες με έφεση στη χρήση νέων τεχνολογιών είναι πλέον μέλη του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε μέρα και περισσότερα μέλη μπαίνουν κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών και εξυπηρετούνται. Οι δε «παλιοί» μόλις μαθαίνουν τις βασικές λειτουργίες τους και… «γλυκαίνονται» από την άνεση και την ταχύτητα με την οποία εξυπηρετούνται, εγκαταλείπουν αμέσως την παλιά ιδέα της ταλαιπωρίας για ένα πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΑ το  e – Επιμελητήριο αποτελεί την καινούρια ηλεκτρονική εφαρμογή – παροχή του Ε.Ε.Α και λειτουργεί στην αναβαθμισμένη διαδικτυακή του πύλη www.eea.gr.

Το χρονικό διάστημα από 01/012013 έως και 20/01/2013 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που διατηρεί το e – Επιμελητήριο καταγράφηκαν τα εξής στοιχεία :
•     6295 μοναδικοί χρήστες επισκέφθηκαν την εφαρμογή
•     27552 ήταν οι προβολές σελίδας
•     4153 εγγράφηκαν και πήραν κωδικό pin
•    1112 εξέδωσαν πιστοποιητικό ή βεβαίωση
•     576   πλήρωσαν τις συνδρομές τους

Η εφαρμογή e – Επιμελητήριο δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία, τον ιδιοκτήτη ή νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης – μέλους του Ε.Ε.Α να διεκπεραιώνει με λίγα ‘clicks’ και σε ελάχιστα λεπτά της ώρας μια σειρά από λειτουργίες που έως πρόσφατα απαιτούσαν τη φυσική του παρουσία στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Στο e – Επιμελητήριο ο χρήστης εγγράφεται και με τη χρήση κωδικού pin μπορεί στη συνέχεια να ελέγχει τα στοιχεία που το Επιμελητήριο διατηρεί στα μητρώα του, να εκδίδει Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις, να πληρώνει συνδρομές με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και να τροποποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησής του.

Σημαντικό εργαλείο στο e – Επιμελητήριο είναι η δυνατότητα αναζήτησης επιχειρήσεων – μελών από τρίτους που αναζητούν συνεργασίες. O τρόπος αναζήτησης μπορεί να γίνει με λέξεις – κλειδιά από την περιγραφή της δραστηριότητας των μελών, με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας,  με επωνυμία ή διακριτικό τίτλο, με Δήμο και ΚΑΔ ή με συνδυασμό κριτηρίων.