tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΥΠΑΝ:Αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις

Προστασία του ενοικιοστασίου για τρία χρόνια ενώ για τα επιπλέον χρόνια θα υπάρχουν όροι στο συμφωνητικό.Νέα συνάντηση με τρόικα στις 4 και μίση το ΥΠΑΝ

Σε ό,τι αφορά το θέμα της απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η τρόικα ζήτησε πλήρη απελευθέρωση, και των παλιών και των νέων.

 «Αυτό που προωθούμε εμείς από τη νέα ρύθμιση είναι να μην αδικούνται ούτε οι ιδιοκτήτες, ούτε οι ενοικιαστές» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι για τις υφιστάμενες μισθώσεις σε περίπτωση που αποχωρήσει  ένας ενοικιαστής με δική του υπαιτιότητα, η αποζημίωση προς τον ιδιοκτήτη θα είναι τρία μισθώματα. Το αντίστοιχο θα ισχύει και σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης καταγγείλει τη σύμβαση, «Θεωρώ ότι δεν απέχουμε πολύ στο θέμα αυτό με την τρόικα» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

 

Για τις νέες μισθώσεις είπε ότι προβλέπεται προστασία του ενοικιοστασίου για τρία χρόνια ενώ  για τα επιπλέον χρόνια θα υπάρχουν όροι στο συμφωνητικό, που θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή

 «Πρόθεση μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για τη διάσταση απόψεων με τους δανειστές στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Εξήγησε ότι «η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση από εμάς, σε σχέση με τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας».

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι εύκολο να συμφωνήσεις αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες».

Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.
Έναρξη συνομιλίας