Αναμένονται διπλάσιοι πλειστηριασμοί το 2019

Αυτή είναι η εκτίμηση παραγόντων της αγοράς.

Αυτή είναι η εκτίμηση παραγόντων της αγοράς.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr,

όπως ανέφερε, χθες, κατά το 19ο συνέδριο για την ακίνητη περιουσία Prodexpo, o Τάσος Πανούσης, Γεν. Δ/ντής Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank, από τον Φεβρουάριο του 2018 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8.000-9.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου  θα ξεπεράσουν τους 16.000. Ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα είναι διπλάσιος το 2019 και θα ανέλθει σε 32.000, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις. 
 
Αυτό που επίσης έγινε γνωστό χθες είναι ότι μία στις δύο ηλεκτρονικές εκποιήσεις στέφεται με επιτυχία. Βέβαια, το 80% των ακινήτων, που βγαίνει στο σφυρί, καταλήγει στις τράπεζες, με ποσοστό 20% να οδηγείται σε ιδιώτες. 
 
Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργακόπουλο, Ανώτερο Γενικό Διευθυντή της Piraeus Legacy Unit της Τράπεζας Πειραιώς, οι ελληνικές τράπεζες έχουν πετύχει, κατά το τελευταίο διάστημα, το στόχο της συρρίκνωσης των κόκκινων δανείων κατά 14 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι το 2018 τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα θα υποχωρήσουν κατά 10 δισ. ευρώ, με το αντίστοιχο μέγεθος να τοποθετείται σε 17 δισ. ευρώ το 2019, καθώς, έως τότε, επιδιώκεται η μείωση των μη εξυπηρετούμενων χρεών να μειωθεί συνολικά κατά 50 δισ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 35% των συνολικών χορηγήσεων.

 

Πηγή : capital.gr