Αυστηρό μήνυμα Ρέγκλινγκ στην Αθήνα

Τη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων και τη διαρκή αναζήτηση πολιτικών που θα κάνουν ισχυρή την οικονομία, ζητά ο ESM

"Μην αναστρέψετε μεταρρυθμίσεις", είναι το μήνυμα που επέλεξε να στείλει στην Αθήνα ο επικεφαλής του ESM την ημέρα που εκταμιεύθηκε η πέμπτη και τελευταία δόση του 3ου Μνημονίου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βγαίνοντας από τα προγράμματα θα δώσει εξετάσεις απέναντι στους συνεταίρους της στην Ε.Ε. αλλά και στις αγορές.

"Η δέσμευση και η σκληρή δουλειά του ελληνικού λαού αποδίδει τώρα καρπούς" επεσήμανε ο Κ. Ρέγκλινγκ, κάνοντας αναφορά στις τελευταίες μεταρρυθμίσεις, που χρειάστηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα στο πεδίο της φορολογίας, της φοροδιαφυγής και των "κόκκινων" δανείων. Ο ίδιος τόνισε ότι η ολοκλήρωση του Προγράμματος στις 20 του μήνα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, μεταφέροντας επί της ουσίας το κλίμα στο Eurogroup για την αναγκαία συνέχιση των δύσκολων μεταρρυθμίσεων από τις 21 Αυγούστου και μετά. 

Οι συστάσεις Ρέγκλινγκ έρχονται λίγες ημέρες μετά από την Έκθεση του ΔΝΤ, που έβγαλε κίτρινη κάρτα στις σχεδιαζόμενες κινήσεις για επαναφορά υπό όρους των κλαδικών συμβάσεων και για αύξηση του κατώτατου μισθού, επιμένοντας στη θέση του για μείωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων και επαναφορά της ανταπεργίας.