Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα

Πρόκειται για πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Πρόκειται για πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Μετά από επιχείρηση, πριν από λίγες ημέρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., οκτώ μέλη του, δύο Έλληνες ηλικίας 23 και 27 ετών, πέντε αλλοδαποί από 20 έως 43 ετών κι ένας ανήλικος αλλοδαπός. Επιπλέον, συνελήφθη κι άλλος ένας Έλληνας ως ανεξάρτητος διακινητής.

Είχε προηγηθεί καταγγελία για τη δράση αλλοδαπού που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα που έκρυβε σε σπίτι στο Ίλιον. Έπειτα από έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων εξακρίβωσαν πράγματι τη δράση του οργανωμένου αυτού κυκλώματος, μέλος του οποίου ήταν και ο εν λόγω αλλοδαπός.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν τρεις χώρους σε Αχαρνές, Ίλιον και Άγιο Ιωάννη Ρέντη, τους οποίους είχαν διαμορφώσει κατάλληλα για την απόκρυψη μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων.

Υπεύθυνος για τον καταμερισμό των ποσοτήτων αυτών στο εσωτερικό τους ήταν ο 27χρονος Έλληνας. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την επιτήρηση των χώρων απόκρυψης, την παραλαβή από τον 27χρονο των ποσοτήτων των τσιγάρων και του καπνού και την περαιτέρω διακίνησή τους σε αγοραστές, η οποία γινόταν είτε έξω από τις καβάτζες είτε σε προσυμφωνημένα σημεία.

Από την έρευνα σε σπίτια, άλλους χώρους κι οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 281.443 πακέτα τσιγάρα και 40.086 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις σχετικές με τη δράση του κυκλώματος, καθώς και τρία αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

 

Πηγή : naftemporiki.gr