Για ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία κάνει λόγο ο Μοσκοβισί

Ταυτόχρονα, με συνέντευξη του στην «Καθημερινή» εμφανίζεται σίγουρος για επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup.

Ταυτόχρονα, με συνέντευξη του στην «Καθημερινή» εμφανίζεται σίγουρος για επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup.

O Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων εκτιμά ότι αυτό που θα δώσει την περισσότερη αξιοπιστία στις αγορές είναι μία συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα περιλαμβάνει σημαντικά εμπροσθοβαρή μέτρα (όπως επέκταση ωριμάνσεων, εξαγορά του χρέους προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών ANFA’s και SMP’s).

Σχετικά με το θέμα της προληπτικής γραμμής πίστωσης, εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα τη χρειαστεί.

Επίσης προβλέπει ότι η χώρα θα περάσει στο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μετά τη λήξη του προγράμματος και τονίζει τη σημασία της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

"Αν δεν είναι αξιόπιστες οι μεταρρυθμίσεις, τότε θα προβλήματα θα προκύψουν από τις αγορές", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος,ο Πιερ Μοσκοβισί καθιστά σαφές ότι, "κανένας δεν πιέζει για προληπτική γραμμή, όλοι θέλουν η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα ως κανονική χώρα, κανένας δεν θέλει ένα τέταρτο πρόγραμμα, όλοι θέλουν, πρώτον ισχυρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δεύτερον, ένα δυνατό πακέτο ελάφρυνσης του χρέους και τρίτον μία σημαντική μεταμνημονιακή επιτήρηση. Αν έχουμε όλα τα παραπάνω, τότε η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα με έναν θετικό και αξιόπιστο τρόπο στις αγορές".

 

Πηγή : capital.gr