Καιρός: Κακοκαιρία παντού! Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, άνεμοι

Γκρίζος ουρανός από το πρωί στην Αττική. Σε ισχύ έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Γκρίζος ουρανός από το πρωί στην Αττική. Σε ισχύ έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

 

Η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Τρίτη (26.06.2018). Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα η «Νεφέλη» θα χτυπήσει στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

 

Πιο αναλυτικά:

 

  1. Σήμερα Τρίτη (26-6-2018) Τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομενης της Αττικής), οι Σποραδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

  2. Την Τετάρτη (27-6-2018) Α. Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Β. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρητη.

  3. Την Πέμπτη (28-6-2018) Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

ΑΣΒ