Κλίμα αισιοδοξίας για τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, όμως επικρατεί αισιοδοξία ότι τις επόμενες ώρες θα επιτευχθεί τεχνική συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, όμως επικρατεί αισιοδοξία ότι τις επόμενες ώρες θα επιτευχθεί τεχνική συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συζήτηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για τις αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Αυτό που έχει συμφωνηθεί για τον ΕΝΦΙΑ είναι να νομοθετηθεί η αναπροσαρμογή των συντελεστών υπολογισμού του και να διευρυνθεί η φορολογητέα βάση εφαρμογής του με τρόπο ουδέτερο ως προς τα έσοδα.

Νωρίς το απόγευμα θα γίνει συζήτηση για τα εργασιακά με τη διαιτησία και τις κλαδικές συμβάσεις να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των θεσμών. Θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση για την κοινωνική πρόνοια με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στα επιδόματα.

Οι θεσμοί έχουν ζητήσει νέο σύστημα αξιολόγησης της αναπηρίας και αναπροσαρμογές στο σχετικό επίδομα, τη μεταρρύθμιση του συστήματος των μεταφορικών επιδομάτων στην Αθήνα, τη θέσπιση των επιδομάτων στέγασης, τη σύνταξη μελέτης για τη μεταρρύθμιση των εκπαιδευτικών επιδομάτων και την ένταξη των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης Εισοδήματος στην αγορά εργασίας.

Λίγο αργότερα εξετάζονται ξανά οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και ειδικά η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους θέλουν να υπαχθούν στο νόμο, αλλά και η διευκόλυνση των funds στην αγορά κόκκινων δανείων μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων.

 

Πηγή : insider.gr