«Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

Τέσσερις ημέρες γεμάτες εικόνες αληθινής ζωής

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, συνδιοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά, από 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

 

Τέσσερις ημέρες γεμάτες εικόνες αληθινής ζωής. Φέτος, η κάθε μέρα ήταν αφιερωμένη σε ταινίες που αντιπροσώπευσαν μία από τις ακόλουθες τέσσερις θεματικές κατηγορίες ντοκιμαντέρ:

 

·        ιστορικό/πολιτικό

·        κοινωνικό

·        εθνολογικό/περιβάλλον

·        μουσικό

 

Στόχος της διοργάνωσης και φέτος ήταν να «αποκαλυφθεί» η εμπειρία κάθε συντελεστή-συνδημιουργού μίας ταινίας και να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τις διαφορετικές ειδικότητες στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, τις ειδικές συνθήκες, τις προκλήσεις και τα «μυστικά» του κάθε επαγγέλματος. Καθημερινά επιλέγονταν μία ταινία από κάθε κατηγορία για ένα masterclass διάρκειας μίας ώρας. Προσκεκλημένοι σε κάθε masterclass ήταν οι συντελεστές των επιλεγμένων ταινιών (σκηνοθέτης, παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας, ερευνητής, μοντέρ, μουσικός) και όλοι οι επισκέπτες.

 

ΑΣΒ