Παραλίγο νέα τραγωδία. Πλημμύρες στο Μαρούσι

ένα μπουρίνι πλημμύρισε περιοχές στο Μαρούσι και «έπνιξε» ένα… «καθόλα παράνομο»(!) παρκινγκ με τα αυτοκίνητα μέσα!

Τα καιρικά φαινόμενα, όπως φαίνεται, βρίσκονται τόσο «μπροστά» από την κρατική μηχανή που κτυπούν απανωτά και το κράτος τρέχει από πίσω να μετρήσει πληγές, ενώ η πολιτική ηγεσία τρέχει να κλείσει προπαγανδιστικά το θέμα. Ωστόσο τα αποτελέσματα είναι πάντα τραγικά.

 

Την ώρα που στην Ανατολική Αττική αλλά και στη Δυτική μετρούσαν τους νεκρούς και τους πληγέντες, ένα μπουρίνι πλημμύρισε περιοχές στο Μαρούσι και «έπνιξε» ένα… «καθόλα παράνομο»(!) παρκινγκ με τα αυτοκίνητα μέσα!

 

Με τη νεροποντή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία. Αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές όταν πλημμύρισε χώρος στάθμευσης στο Μαρούσι

 

Πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές όταν πλημμύρισε χώρος στάθμευσης στο Μαρούσι, πίσω από το Ιατρικό Κέντρο.

 

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω απο 200 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχές βοηθείας.

 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

 

Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι το κύριο πρόβλημα σε σχέση με τη πλημμύρα σε παράνομο, όπως το χαρακτηρίζει, πάρκινγκ στο Μαρούσι εστιάζεται «στο σκάνδαλο του ρέματος Σαπφούς και την αβελτηρία της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου»

 

«Από το ρέμα Σαπφούς τεράστιες ποσότητες νερού «έσκασαν» διαδοχικά, πρώτα σε εγκαταλελειμμένο παράνομο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου και μετά σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου (πρώην ΗΒΗ) του ίδιου δήμου – παράνομο παρκινγκ. Με τις κατασκευές αυτές έχει μπαζωθεί η φυσική κοίτη του ρέματος σε τουλάχιστον τρία σημεία», σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής αναφορικά με τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι.

 

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «κάτω από το παράνομο δημοτικό πάρκινγκ (πρώην εργοστάσιο ΗΒΗ), ανάμεσα στην οδό Αγίου Αθανασίου και την οδό Πάρνωνος και βέβαια κάτω από το παράνομο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου, που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Αθανασίου και Ομήρου. Αντ΄ αυτών έχει κατασκευαστεί πλακοσκεπής αγωγός αυθαίρετης διατομής, που την πορεία του ουδείς γνωρίζει!».

Ποιος φταίει;

 

Η Περιφέρεια Αττικής ρίχνει τα βάρη στον Δήμο Αμαρουσίου με κύριο πρόβλημα σε σχέση με τη πλημμύρα το παράνομο, όπως το χαρακτηρίζει, πάρκινγκ στο Μαρούσι και στο «στο σκάνδαλο του ρέματος Σαπφούς και την αβελτηρία της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου»!

Πατούλης: Αποκλειστικά υπεύθυνη η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής είναι «αποκλειστικά υπεύθυνη» για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι, δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. «Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη , εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς. Αντίθετα τονίζει , «διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει».

 

 

ΑΣΒ