«Χλιαρές» αναφορές Σεντένο για την ελάφρυνση του Χρέους

Στην επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών παραπέμπει στις Αναλύσεις Βιωσιμότητες για πιθανά μέτρα ελάφρυνσης

Χωρίς την παραμικρή διάθεση να υπερβεί τα εσκαμμένα των αποφάσεων του Eurogroup, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μ. Σεντένο «παίζει» με τις λέξεις «πιθανά»- «αναγκαία», αποφεύγοντας έτσι να αφήσει την παραμικρή χαραμάδα, για κάποια απόφαση γενναίων και εμπροσθοβαρών μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού Χρέους.

«Είχαμε μια αρχική ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης Χρέους, που θα εφαρμοστούν στο τέλος του Προγράμματος εφόσον είναι αναγκαία, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του. Δώσαμε εντολή στους Θεσμούς να παράξουν μια τελική Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ζυγίσουμε το πακέτο των πιθανών μέτρων για το Χρέος», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Eurogroup προς τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών, κάνοντας τον απολογισμό της συνεδρίασης της 24ης Μαίου, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Το μόνο σίγουρο και δεδομένο είναι ότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν τη ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων, που αποτελεί βασική προϋπόθεση όχι μόνο για τις αποφάσεις που αφορούν στο Χρέος, αλλά και για εκείνες που σχετίζονται με τη μεταμνημονιακή επιτήρηση και το ύψος της τελευταίας δόσης του Προγράμματος.