Υπολειτούργησε ο δημόσιος τομέας λόγω απεργίας

η Ένωση των Δημοσίων Υπαλλήλων διεκδικεί την ικανοποίηση μισθολογικών και ασφαλιστικών αιτημάτων

Σημαντική ήταν η  συμμετοχή φορέων στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων που προκήρυξε χθες, 14/11/2018,  η ΑΔΕΔΥ και πολλές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις του δημοσίου και των νοσοκομείων. Παράλληλα απέργησαν και οι οικοδόμοι. Για αρκετές ώρες το κέντρο της Αθήνας είχε παραλύσει.

 

 

Όπως τόνισε η ΑΔΕΔΥ «μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια η Ένωση των Δημοσίων Υπαλλήλων διεκδικεί την ικανοποίηση μισθολογικών και ασφαλιστικών αιτημάτων».

 

Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει μειώσεις της τάξης του 40%  στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων και κάνει λόγο για οικονομική αφαίμαξη, η οποία «δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως».

 

Για το ασφαλιστικό, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων καταγγέλλει πως «είτε καταφέρει η Κυβέρνηση να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις είναι αντίστοιχες στα επικουρικά ταμεία αλλά και στο ΕΦΑΠΑΞ».

Συγκέντρωση, στην Ομόνοια πραγματοποίησαν και οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ με πιο οξυμένες απαιτήσεις και αιτήματα από την ΑΔΕΥ.

 

Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

 

Οι οικοδόμοι.

 

 

Την ίδια μέρα απέργησαν και οι οικοδόμοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κάνιγγος και σε συνέχεια πορεία προς την ένωση εργοδοτών οικοδομικών επιχειρήσεων, απαιτώντας εργασία, αποκατάσταση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αποκατάσταση μισθών κ.α.

 

 

 

Β