Αυξημένη η κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» και το Νοέμβριο

Εντυπωσιακή άνοδο της επιβατικής κίνησης δείχνουν τα στοιχεία, αποδεικνύοντας ότι η Αθήνα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό όλους τους μήνες.

Εντυπωσιακή άνοδο της επιβατικής κίνησης δείχνουν τα στοιχεία, αποδεικνύοντας ότι η Αθήνα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό όλους τους μήνες.

 

Η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας για φέτος τον Νοέμβριο, όπου για πρώτη φορά, τα τελευταία πέντε χρόνια, τον συγκεκριμένο μήνα ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, φθάνοντας συνολικά το 1,04 εκατ. επιβάτες (αύξηση 27,4%).

Οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν την εντυπωσιακή τους άνοδο (+38,7%), παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από την αρχή του χρόνου και φθάνοντας τους 391.529 επιβάτες (έναντι 282.329 τον Νοέμβριο του 2013). Οι επιβάτες εξωτερικού εξακολούθησαν σταθερά να αυξάνονται σε επίπεδα άνω του 20% και διαμορφώθηκαν σε 647.005 επιβάτες έναντι 533.125 τον αντίστοιχο μήνα του 2013 (αύξηση 21,4%). Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 30%, με παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση (+43%) στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού.

Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξης του 28%, αντικατοπτρίζοντας την ελκυστικότητα της Αθήνας ως προορισμού και εκτός της τουριστικής περιόδου αιχμής. Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου σηματοδοτεί τη συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη χειμερινή περίοδο. Συνολικά για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 20,8% και έφτασε τα 14,14 εκατομμύρια, ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση του 2013 κατά 2,4 εκατομμύρια επιβάτες. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στη συνολική αυτή εξέλιξη της επιβατικής κίνησης συνέβαλε μία σειρά παραγόντων, όπως:

1. Η ανάκαμψη της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία, σημειώνοντας συνολικά αύξηση 13,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

2. Η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση κατά 31% από την αρχή του έτους.

3. Η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών.

 

Πηγή: imerisia.gr