«Δεύτερη ευκαιρία» στις 120 δόσεις για οφειλές στα Ταμεία – Δηλώσεις Γ. Χατζηθεοδοσίου & Ν. Κογιουμτσή στο OPEN

Δεύτερη ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν πάνω από 80.000 οφειλέτες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Το θέμα προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, φιλοξενώντας δηλώσεις του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Β’ Αντιπροέδρου του Ε.Ε.Α. και μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκου Κογιουμτσή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διάταξη που προωθείται από το αρμόδιο Υπουργείο ανοίγει παράθυρο µέχρι 31 Μαΐου 2020 σε 31.000 εργοδότες, επαγγελµατίες και αγρότες που µπήκαν στις 120 δόσεις αλλά βγήκαν, ώστε να επανενταχθούν. Ταυτόχρονα παρατείνεται για 5 µήνες (έως 31/5/2020) η προθεσµία τελικής υπαγωγής για περίπου 50.000 ελεύθερους επαγγελµατίες (πρ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και αγρότες (πρ. ΟΓΑ) που έκαναν µια αρχική διαδικασία στην ηλεκτρονική πλατφόρµα του ΕΦΚΑ µέχρι 7 Οκτωβρίου, αλλά δεν µπορούν ακόµη να υπαχθούν οριστικά στη ρύθµιση. Η εν λόγω προθεσµία λήγει µε τα σηµερινά δεδοµένα στις 31 ∆εκεµβρίου 2019 και µε την τροπολογία δίνεται παράταση πέντε µηνών.

Αναφερόμενος στην προοπτική αυτή ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου τάχθηκε υπέρ κάθε μέτρου στήριξης των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης αποπληρωμής  των χρεών τους, ενώ σχολίασε θετικά και τη συμπερίληψη των οφειλών του 2019 στη ρύθμιση.

Στο θέμα αναφέρθηκε, με δήλωσή του κ. Κογιουμτσής εκφράζοντας την ελπίδα το μέτρο αυτό να ισχύσει και για τις οφειλές προς την εφορία.

Δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί: