Δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη μετά τα 6,3 Ρίχτερ του Σαββάτου

Ανησυχία επικρατεί στην Κρήτη, μετά τα 6,3 Ρίχτερ που αναστάτωσαν το νησί το μεσημέρι του Σαββάτου, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων.

Ανησυχία επικρατεί στην Κρήτη, μετά τα 6,3 Ρίχτερ που αναστάτωσαν το νησί το μεσημέρι του Σαββάτου, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων.Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε όλο το νότιο τμήμα της χώρας, έθεσε υπ' ατμόν τις υπηρεσίες, κυρίως του νομού Χανίων, οι οποίες καταγράφουν ζημιές σε δημόσια κτίρια και σχολεία, ενώ κλειστό για προληπτικούς λόγους μένει σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα μία 75χρονη στο Ελος Κισσάμου βρήκε το σπίτι της συντρίμμια, καθώς κατέρρευσε το βορειοδυτικό τείχος και μέρος της οροφής του, στη συνοικία Μπερθιανά όπου έμενε μια γυναίκα με το γιο της. Τη στιγμή του σεισμού και οι δύο ένοικοι έλειπαν ευτυχώς από το σπίτι και κανείς από τους δύο δεν τραυματίστηκε. Τον σεισμό μεγέθους 6,3 της Κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρου, διαδέχτηκαν δεκάδες μετασεισμοί, μικρότερου μεγέθους από 2,4 μέχρι 4,3 Ρίχτερ.

                                                                                       Πηγή www.ifemerida.gr