«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας», λέει ο Α. Γεωργιάδης

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, ζητείται προσωπικό και δεν τίθεται θέμα απολύσεων, ενώ αναφέρθηκε και στην κινητικότητα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, ζητείται προσωπικό και δεν τίθεται θέμα απολύσεων, ενώ αναφέρθηκε και στην κινητικότητα.

 

Τις τοποθετήσεις αυτές ο κ. Γεωργιάδης τις έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.250 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν θα είναι γιατροί.

 

Στο πρόγραμμα κινητικότητας θα ενταχθούν κυρίως νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και σε περίπου δύο μήνες θα μετακινηθούν στη νέα θέση τους, που θα είναι όμως εντός της περιφέρειας τους όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

 

Αυτό που προβλέπεται είναι να τεθεί σε κινητικότητα προσωπικό από νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα με στόχο να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία που έχουν ανάγκες.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου,  τα νοσοκομεία αυτά που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.

 

Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι αλλαγές αυτές είναι σωστές και αυτονόητες και δεν θα υλοποιηθούν επειδή τις επιβάλει οι τρόικα, αλλά επειδή έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

 

Στόχος των αλλαγών είναι η εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.