Διαμαρτυρία Πανελλήνιου Συνδέσμου Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών αναφέρει:

 

Διαμαρτυρόμαστε για την ψήφιση του άρθρου 3 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Εκσυχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις» που επιτρέπει τη συστέγαση Ιδιωτικών Σχολείων με Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις μας και τις έντονες διαμαρτυρίες μας για τις καταστρεπτικές συνέπειες της συστέγασης προς Πρωθυπουργό, Υπουργείο Παιδείας, Βουλευτές και κόμματα, η Κυβέρνηση ψήφισε στις 28 Ιουλίου το επίμαχο άρθρο με ανακριβή και ανυπόστατα επιχειρήματα του Υπουργείου Παιδείας.

Θεωρούμε επίσης ανεπίτρεπτο, μετά την αναστολή της λειτουργία μας για παραπάνω από δύο μήνες με εντολή δημόσιας αρχής, με την ΚΥΑ 16838 (ΦΕΚ Β 783, 10-3-2020), ακόμη να περιμένουμε το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει με την  κατάθεση των 600 ευρώ των επιστημόνων στους εταίρους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών εταιρικής μορφής που αφορούν στην περίοδο 15 Μαρτίου – 30 Απριλίου 2020.

Επιπλέον πολλά Κέντρα Ξένων Γλωσσών αναμένουν ακόμα την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (για το μήνα Μάιο) των 534 ευρώ.

Οι τελευταίες εξελίξεις, σε συνδυασμό τόσο με την παραοικονομία των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων, για τα οποία επανειλημμένως έχουμε προτείνει εφικτές λύσεις τις οποίες έχουν αγνοήσει τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, όσο και με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ΚΞΓ λόγω Covid-19 αποτελούν ταφόπλακα για την ύπαρξη των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

 

* Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, κ. Γιώργος Ζηκόπουλος.