Δύο προγράμματα στήριξης της κοινωνικής καινοτομίας

Τα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Ευκαιρία στους δημιουργικούς νέους της Ευρώπης με ιδέες δίνει ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017, η επίσημη τελετή έναρξης του οποίου έγινε σήμερα στην Αθήνα από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Για τη στήριξη αυτών των δράσεων και δραστηριοτήτων μίλησε η κ. Αντωνοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλάισιο στήριξης της κοινωνικής καινοτομίας «για την ανάπτυξη αυτού του τομέα».

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε δύο προγράμματα. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στη λειτουργία περιφερειακών κέντρων στήριξης όσων ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον τομέα. Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχουν κέντρα σε όλη την Ελλάδα που θα προωθούν, μέσα από δράσεις, την κοινωνική καινοτομία, θα δίνουν κατευθύνσεις, θα καθοδηγούν μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ενώ θα υποστηρίζουν με μεθόδους για οργάνωση και διοίκηση αυτών των ομάδων.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στα ταμεία κοινωνικής καινοτομίας, τα οποία θα χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις. Από μια απλή επιχορήγηση μέχρι και ένα μικρό δανεισμό ή ακόμη και εγγυητικές επιστολές για τις επιχειρήσεις που έχουν σημειώσει μια επιτυχημένη πορεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ