Εξαιρετική η πορεία του τουρισμού και φέτος

Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφει ρεκόρ και στις αφίξεις τουριστών και στα έσοδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφει ρεκόρ και στις αφίξεις τουριστών και στα έσοδα.

Όλα δείχνουν ότι το 2015 θα κλείσει με τουλάχιστον 26 εκατομμύρια αφίξεις και σχεδόν 15 δισ. ευρώ εισπράξεις, αισθητά δηλαδή υψηλότερα σε σχέση με τα 24 εκατ αφίξεις και τα 13,5 δισ. έσοδα του 2014.

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, «η δυναμική των αφίξεων τον Αύγουστο και η πορεία του Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις». Επίσης δεν αποκλείει ο αριθμός των τουριστών να κινηθεί υψηλότερα από τα 26 εκατ. τουρίστες.

 

Τουριστικοί παράγοντες επισημαίνουν πως αν δεν μεσολαβούσαν τα capital controls και η αβεβαιότητα του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου, εξαιτίας των οποίων οι κρατήσεις «πάγωσαν» για 15 μέρες, οι επιδόσεις θα ήταν ακόμα υψηλότερες, ενώ θα ήταν καλύτερη η εικόνα και σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό. «Είναι τεράστια η ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσει τα απαραίτητα νομοσχέδια και να υλοποιήσει έργο», σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης και απεύχεται το ενδεχόμενο πολιτικής αβεβαιότητας.

Τα στοιχεία 7μήνου του ΣΕΤΕ είναι αποκαλυπτικά για τη νέα χρονιά-ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού καθώς δείχνουν ότι η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων ήταν της τάξης του 6,9%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με παράλληλη αύξηση της εισερχόμενης οδικής κίνησης κατά 22%, ενώ πτωτικά κινήθηκε η ακτοπλοϊκή επιβατική κίνηση από Ιταλία κατά 9%.

Και συγκεκριμένα οι αεροπορικές αφίξεις του 7μήνου ήταν 8,7 εκατομμύρια επιβάτες και άλλα 6,5 εκατομμύρια άτομα ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του SETE Intelligence, οι αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, από την αρχή του έτους έως τις 31 Ιουλίου 2015, κατέγραψαν αύξηση κατά 6,9%. Η Αθήνα πρωταγωνιστεί καθώς πέτυχε εντυπωσιακή άνοδο +28% τον Ιούλιο και κατά 26,5% στο επτάμηνο.

 

 

Πηγή : EΘΝΟΣ Οn Line