Ένας μόνο “παίχτης” έμεινε για τα Κρατικά Λαχεία

Τη Δευτέρα μία σύμπραξη εταιριών θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τα Κρατικά Λαχεία, καθώς άλλοι δύο υποψήφιοι ουσιαστικά αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό.

Τη Δευτέρα μία σύμπραξη εταιριών θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τα Κρατικά Λαχεία, καθώς άλλοι δύο υποψήφιοι ουσιαστικά αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό.

Σήμερα έληγε η προθεσμία για την κατάθεση του τεχνικού φακέλου, απαραίτητου για να περάσει ο υποψήφιος επενδυτής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που είναι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. Μόνο μία κοινοπραξία όμως κατέθεσε τον σχετικό φάκελο, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ότι αυτή θα κληθεί να καταθέσει τη Δευτέρα δεσμευτική προσφορά. Άρα τη δευτέρα θα γίνει γνωστό και το τίμημα για την εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
“Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοινώνει ότι εξέπνευσε σήμερα, στις 17.00 ώρα Ελλάδος, η προθεσμία για την υποβολή των τεχνικών φακέλων από τους υποψήφιους επενδυτές που είχαν προεπιλεγεί για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων.
Από τους τρείς ομίλους που είχαν προεπιλεγεί για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, τεχνικό φάκελο υπέβαλε σήμερα η σύμπραξη των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l.
Κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη κοινοπραξία αποκτά το δικαίωμα να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.
Υπενθυμίζεται ότι η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία αφορά στη μεταβίβαση του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη”.