tuv-iso-logo

Επαγγελματική συνεργασία Ελλήνων και Γάλλων κρεοπωλών

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι Έλληνες επαγγελματίες του κρέατος που αποτελούν την ομάδα των Bovillage Ambassadors στο Παρίσι, όπου βρέθηκαν καλεσμένοι από την Γαλλική Διεπαγγελματική Οργάνωση κρέατος Interbev. Σε ένα εντατικό τριήμερο επισκέφτηκαν την Ανώτατη Εθνική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος της Γαλλίας (ENSMV), κρεοπωλεία του Παρισιού, την Rungis – τη μεγαλύτερη κεντρική αγορά νωπών προϊόντων του κόσμου.

Οι Έλληνες επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να δουν και να ζήσουν από κοντά (έστω και για λίγο) τον τρόπο που λειτουργεί το παραδοσιακό κρεοπωλείο στη Γαλλία, να μιλήσουν με συναδέλφους τους που μοιράζονται κοινές ανησυχίες για το μέλλον του επαγγέλματος, να… εκπαιδευτούν στην κορυφαία σχολή της Γαλλικής Συνομοσπονδίας Κρεοπωλών.

Το περιοδικό των κρεοπωλών Meat News κάλυψε δημοσιογραφικά το ταξίδι που οργάνωσε η Bovillage και αποτυπώνει στο κείμενο αυτό τις πρώτες εντυπώσεις.

Στην κεντρική φωτογραφία η ελληνική αποστολή στο χώρο εκδηλώσεων της Σχολής. Από αριστερά: Τάσος Σπυρόπουλος, Claudine Allain, διευθύντρια του τμήματος Διεθνούς Επικοινωνίας της Ιnterbev, Luc Perez, μέλος των Bovillage Ambassadors και γνωστός από τις επισκέψεις του στην Ελλάδα και τις επιδείξεις κρεοτεχνίας, Jean-Raymond Dumas, πρόεδρος της Σχολής και ανώτατο στέλεχος της Συνομοσπονδίας των Γάλλων κρεοπωλών (42 χρόνια κρεοπώλης), Νίκος Κεχαγιάς, Μιχάλης Ζαμπέτρος, Άγγελος Ζώγκος, David Campagne, διευθυντής της Σχολής, Ρομίνα Τζαρέλλα, υπεύθυνη επικοινωνίας της Bovillage στην Ελλάδα και η ψυχή αυτής της διοργάνωσης, Xavier Cavagnac, Meilleur Ouvrier de France και εκπαιδευτής της ENSMV, Δημήτρης Χατζημιχάλης, Νίκος Λασκαρέλλης, Βασίλης Ντελιφιλιππίδης, Θοδωρής Ρούσσος, Αντώνης Καραμαλέγκος.

Μετά την εκπαίδευση, μπροστά στα δημιουργήματά τους. Στη μέση ο Xavier Cavagnac, ο οποίος οργάνωσε το πολύ ενημερωτικό workshop ειδικά για τους Έλληνες καλεσμένους Με τον Romain Leboeuf μπροστά από το κρεοπωλείο του. Ο Romain, ο πιο γνωστός ίσως Γάλλος κρεοπώλης, είχε επισκεφτεί πριν λίγους μήνες τη χώρα μας και είχε γνωριστεί με τους Bovillage Ambassadors Ο Alexandre de Toulmon, πρώην στέλεχος του χρηματοπιστωτικού τομέα, μας ξενάγησε στο κρεοπωλείο – εστιατόριο που δημιούργησε, αφού άλλαξε… καριέρα O 27χρονος Thomas Cosse, μαζί με την 24χρονη αδελφή του διατηρούν τέσσερα κρεοπωλεία στο Παρίσι. Επισκεφτήκαμε ένα από αυτά, όπου μας έκανε εντύπωση το νεαρό της ηλικίας όλων των εργαζομένων

Ο Christophe Dru, ένας από τους πρώτους κρεοπώλες που πριν δέκα χρόνια άνοιξε κρεοπωλείο – εστιατόριο, μια τάση που κερδίζει τους ιδιαίτερα… ψαγμένους γευστικά Γάλλους πελάτες

 

Πηγή: meatnews.gr

Β