Επιδότηση για internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές

μηνιαία επιδότηση παροχής internet σε όλους τους φοιτητές που θα εγγραφούν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Μηνιαία επιδότηση παροχής internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανακοίνωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

 Οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για σταθερή ή κινητή (mobile) σύνδεση για 12 μήνες.

Σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 θα δοθεί κουπόνι (voucher) που θα αντιστοιχεί με επιχορήγηση του 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) σύνδεσής τους. Το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης για κάθε φοιτητή ανέρχεται στα πέντε ευρώ (5,00 €) ανά μήνα.

Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου θα είναι εξαιρετικά απλές (μέσω διαδικτυακής πύλης) και θα δίνουν σε κάθε δικαιούχο τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των €3.062.000 σε δημόσια δαπάνη και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Παιδείας, ο κ. Παππάς είπε ότι η πρωτοβουλία για τη μηνιαία επιδότηση παροχής internet σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές εμπίπτει σε ένα σύνολο δράσεων, οι οποίες επιδιώκουν να φέρουν το αύριο σήμερα για όλους.

Η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών στο περιεχόμενο του διαδικτύου είναι αυτονόητη, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι ανοίγει ένας δρόμος γιατί αξιοποιούνται λεφτά από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και όχι λεφτά των φορολουμένων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επισήμανε ότι το διαδίκτυο κρύβει δυνατότητες και αξίες, καθώς ζούμε σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών.