Επιδοτούμενος τουρισμός για 72 χιλιάδες πολίτες

Τον ερχόμενο Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή το Πρόγραμμα "Τουρισμός για ¨Ολους", που παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Θα αφορά 72 χιλιάδες δικαιούχους και είναι συνολικής δαπάνης 5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Τον ερχόμενο Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή το Πρόγραμμα "Τουρισμός για ¨Ολους", που παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Θα αφορά 72 χιλιάδες δικαιούχους και είναι συνολικής δαπάνης 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2014 και θα αναπτυχθεί σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη από τον Ιούλιο του 2013 έως 31 Δεκεμβρίου του 2013 και η δεύτερη από τον Φεβρουάριο του 2014 έως 31 Μαΐου του 2014.

Μέσω του προγράμματος επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.

Σύμφωνα με στελέχη της ξενοδοχειακής αγοράς, η ενεργοποίηση και πάλι των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού θα αποτελέσει «ανάσα» για τις επιχειρήσεις του κλάδου καθώς θα παραταθεί η τουριστική σεζόν στα καταλύματα όλης της χώρας.

Τα κριτήρια

Τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής στο Πρόγραμμα διαμορφώνονται σε 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί) και σε 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί).

Για τα άτομα της τρίτης ηλικίας δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους» 2013-2014 είναι η παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, η βελτίωση της πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης. Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ.

Θα εκδοθούν συνολικά 62.000 ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζόμενους. Επίσης θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013. Πληροφορίες σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταλύματα και οδηγίες προς τους δικαιούχους υπάρχουν στο site του ΕΟΤ www.eot.gr.

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Το Πρόγραμμα Τουρισμός για Ολους στοχεύει και στην ενδυνάμωση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης.».