Γ. Χατζηθεοδοσίου: Φορολογικά κίνητρα για την ιδιωτική ασφάλιση & ΣΔΙΤ στην Υγεία

Την άμεση συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία, χωρίς ιδεοληψίες, καθώς και τη φορολογική κινητροδότηση των σχετικών δαπανών για ασφάλιστρα (ιδιωτικής υγείας και σύνταξης) κατέδειξε ως λύσεις σε ένα υφιστάμενο για την ελληνική κοινωνία και πολιτεία πρόβλημα,  ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο 3ο Ασφαλιστικό Συνέδριο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Με μοναδικό στόχο την εξεύρεση λύσεων για τους πολίτες, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε στη σημασία της ισόρροπης συνεργασίας και ανάπτυξης ιδιωτικής υγείας και σύνταξης. Τόνισε ότι θα πρέπει να εκπέσει η ιδιωτική ασφάλιση (σχετικές δαπάνες πολιτών) από τη φορολόγηση ώστε να δοθούν κίνητρα στον τομέα για να εξελιχθεί συμβάλλοντας στην κοινωνική ευημερία.

Ακόμα ο κ. Χατζηθεοδοσίου τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας εξεύρεσης  και παροχής λύσεων σε κάθε θέμα που σήμερα αποτελεί  πρόβλημα. Όπως είπε «είμαστε υπέρ των μεγάλων αλλαγών σκεπτόμενοι το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών. Να αναληφθεί το πολιτικό κόστος και ως χώρα να προχωρήσουμε μπροστά». Χρειάζεται «σύνεση, συνεργασία και συναίνεση» για να προχωρήσει η χώρα αναπτυξιακά» είπε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ και στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε τους παριστάμενους πολιτικούς κ. Ανδ. Ξανθό, Τ. Πετρόπουλο και Ι. Βρούτση  και  επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και δε μπορεί να αποκλίνει από τα όσα συμβαίνουν στις άλλες χώρες της ΕΕ και όσο πιο γρήγορα συνταχθεί τόσο καλύτερα θα είναι για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.