Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Καταθέτουμε καθημερινά προτάσεις – Τι χρειάζεται να γίνει για επιστρεπτέα προκαταβολή και επιταγές

Προτάσεις του Ε.Ε.Α. για την επίλυση ζητημάτων που μέχρι στιγμής παραμένουν άλυτα και τη βελτίωση μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων διατύπωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, την Τετάρτη 8/4/2020.

Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Νίκο Υποφάντη, υπογράμμισε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών καταθέτει καθημερινά προτάσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στόχο την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, ζητώντας παράλληλα την επιτάχυνση της υλοποίησης των εξαγγελθέντων μέτρων.

Αναφερόμενος ειδικά στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής τόνισε ότι χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τουλάχιστον έως το τέλος Απριλίου, καθώς με όσα ισχύουν σήμερα είναι ουσιαστικά αδύνατο να συμβεί αυτό μέχρι τις 10/4, ενώ επισήμανε ότι πρέπει επίσης να διευκρινιστούν οι όροι υπαγωγής.

Για το μείζον ζήτημα των επιταγών ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε το θέμα των διαδοχικών αποδεκτών, καθώς μία επιταγή μπορεί να αλλάξει πολλά χέρια, ζητώντας να διευρυνθεί η προστασία. Διαφορετικά, όπως υπογράμμισε, το πλήγμα για την οικονομία από ενδεχόμενες χιλιάδες ακάλυπτες επιταγές θα είναι σημαντικό.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης και με αφορμή το χθεσινό άκαρπο Eurogroup, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ενωμένη να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των τεράστιων οικονομικών ζημιών λόγω του κορονοϊού.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: