Γ.Δραγασάκης: Λάθος στα «κόκκινα δάνεια» μπορεί να προκαλέσει ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών

Δήλωση βόμβα από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ανέφερε ότι ο Έλληνας φορολογούμενος μπορεί να κληθεί να πληρώσει ξανά τραπεζικά κεφάλαια.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει κάποιο manual βάσει του οποίου μπορούμε να προχωρήσουμε.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί από μια κίνηση που μπορεί να είναι λάθος να χρειαστεί οι τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά τα νέα να κληθούν πάλι να τα βάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι», είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν έχουν μέλλον οι τράπεζες αν τα κόκκινα δάνεια υπερκαλύπτουν τις αποταμιεύσεις και ότι η κατάρρευση των τραπεζών γίνεται παράγοντας κατάρρευσης ολόκληρων χωρών.

«Η μείωση των (κόκκινων) δανείων όχι μόνο πρέπει να επιδιώκεται, αλλά να θεωρείται κοινωνικός στόχος και να γίνεται με τρόπο που να προστατεύεται η βασική κατοικία των πολιτών», είπε προαναγγέλλοντας κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στις αρχές Μαρτίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

 

Β