tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου: πληρώνουμε 11 διαφορετικούς φόρους! – βίντεο

Βαθαίνει η κρίση στην οικονομία με πιο έντονα τα σημάδια της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

  • Κρίση και υπέρογκη φορολογία αποδεκατίζουν τις μικρομεσαίες

 

Βαθαίνει η κρίση στην οικονομία με πιο έντονα τα σημάδια της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ η οποία έδειξε ότι πάνω από 3 στις 4 επιχειρήσεις (75,4 %) καταγράφουν επιδείνωση της γενικής οικονομικής τους κατάστασης.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: πληρώνουμε 11 διαφορετικούς φόρους!

Αναφερόμενος στην κατάσταση αυτή ο ΓΓ του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι

Για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο κατήφορος, πρέπει να έχουμε ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, θα πρέπει να πάψουν οι μικρομεσαίοι να πληρώνουν 11 (έντεκα!) διαφορετικούς φόρους μόνο μέσα στο 2013 και  να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά.

 

Στο ίδιο βίντεο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς εκθέτει τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζοντας ότι «ήρθε το τέλος των ψευδαισθήσεων τόσο για την επανεκκίνηση της οικονομίας όσο και για τη μείωση της ανεργίας»

Η έρευνα της  ΓΣΕΒΕΕ συνοπτικά έδειξε ότι:

Στα επί μέρους μεγέθη των επιχειρήσεων, επιδείνωση σημειώνεται:

  • στον κύκλο εργασιών για το 75,8 % των επιχειρήσεων
  • στη ζήτηση για το 74,6%
  • στη ρευστότητα το 81,7 %
  • στις παραγγελίες το 77,8%
  • στις επενδύσεις: αύξηση καταγράφει το 9,6%, μείωση το 35,3% και στασιμότητα το 52,8%

Ο μέσος όρος μείωσης του κύκλου εργασιών φθάνει στο 27,3%, μικρότερος από το 32,8% της αντίστοιχης μείωσης που καταγράφηκε στο προηγούμενο εξάμηνο. Σωρευτικά υπερβαίνει η μείωση αυτή το 50% στη συντηρητικότερη εκδοχή της (βλέπετε έκθεση ΕΤΕ για ΜΜΕ, Ιούλιος 2013). Ο βαθμός μείωσης της κατανάλωσης και της αγοραστικής δύναμης αντανακλάται στο ποσοστό των επιχειρήσεων που παρουσιάζουν μείωση του τζίρου και της ζήτησης τους. Η εικόνα αυτή της παρατεταμένης, αν και επιβραδυνόμενης, ύφεσης είναι ενδεικτική της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις. Σε χειρότερη θέση βρίσκονται οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (με μικρό τζίρο και ελάχιστο προσωπικό) καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις του εμπορίου.

Στο βίντεο μιλάνε για την κρίση και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αναφέροντας τις δυσκολίες επιβίωσης των επιχειρήσεών τους.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ