- 11/04/2013
Η Β. Κορέα ετοιμάζει πυρηνικούς πυραύλους για εκτόξευση
Οι τελευταίες πληροφορίες, θέλουν την Πιονγιάνγκ να έχει στρέψει στον ουρανό μια ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς.
Οι τελευταίες πληροφορίες, θέλουν την Πιονγιάνγκ να έχει στρέψει στον ουρανό μια ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς.
Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, «μετέφρασαν» αυτή την κίνηση ως γεγονός που μπορεί να σημαίνει μια επικείμενη εκτόξευση, μετέδωσαν πριν από λίγο τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Η κίνηση αυτή θα μπορούσε όμως να είναι μια απάτη, προσθέτουν τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα διευκρινίζοντας πως η καταγραφή των κινήσεων αυτών έγινε μέσω δορυφόρου.
Βόρεια Κορέα έχει μεταφέρει σιδηροδρομικώς στην αρχή της εβδομάδας δύο πυραύλους Musudan και τους έχει εγκαταστήσει σε κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης.
Πρόκειται για πυραύλους που έχουν θεωρητικά βεληνεκές 3.000 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Επίσης αν έχουν μικρό φορτίο είναι πιθανόν να φτάσουν και τα 4.000 χιλιόμετρα και να πλήξουν το Γκουάμ, ένα νησί στον Ειρηνικό όπου βρίσκονται αμερικανικές βάσεις με 6.000 στρατιώτες.


