Κατάθεση στεφάνου από τον Γ. Χατζηθεοδοσίου στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Σε μία συμβολική κίνηση για την προσφορά των ακριτών μας, ειδικά αυτή την περίοδο λόγω των διαρκών τουρκικών προκλήσεων, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισκέφθηκε το νησάκι της Ρω και κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γυναίκας που για χρόνια έζησε μόνη στη βραχονησίδα και ανέβαζε κάθε πρωί την ελληνική σημαία, δίνοντας λαμπρό παράδειγμα και μένοντας για πάντα στη λαϊκή συνείδηση ως η «Κυρά της Ρω».

Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. άναψε ένα κερί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται δίπλα στο μνήμα της Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου συνομίλησε και με στρατιώτες που υπηρετούν στην ακριτική βραχονησίδα, οι οποίοι με υψηλό εθνικό φρόνημα παραμένουν άγρυπνοι φρουροί των συνόρων.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η στιγμή που κάθε φορά που περνά ένα σκάφος δίπλα από τη Ρω, ένας από τους άνδρες της φρουράς ανεμίζει την ελληνική σημαία, στέλνοντας το μήνυμα ότι το νησί είναι ελληνικό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν η κυριότητα του.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το ανέμισμα της ελληνικής σημαίας από στρατιώτη όταν περνούν σκάφη δίπλα από το νησάκι της Ρω.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του ΕΕΑ κ. Γιώργος Καββαθάς κατά την κατάθεση στεφάνου.

Μαζί με τον κ. Χατζηθεοδοσίου μετέβη στη Ρω ο κ. Γιώργος Καββαθάς, μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και ο κ. Ιωάννης Θεμέλαρος, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, όπου επίσης κατέθεσαν στεφάνια.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. με τον κ. Καββαθά και τον κ. Θεμέλαρο, αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Σημείο αναφοράς η προσφορά της Δέσποινας Αχλαδιώτη, γνωστής ως η «Κυρά της Ρω».