tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κρεοπώλες: Σεμινάριο για το μοσχάρι ξηράς ωρίμανσης στη Θεσσαλονίκη

Σεμινάριο για τους τρόπους ορθής παρασκευής ξηράς ωρίμανσης σε μοσχάρι διοργανώνει το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρία CHEFistry.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη και τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν καταβάλλοντας το αντίτιμο των 30€. Πρόκειται για προνομιακή τιμή που αφορά μόνο τα μέλη του Σωματείου, ενώ για τα μη-μέλη το ποσό συμμετοχής είναι 60€.

Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι 29/2/2020, καθώς το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Στο Σεμινάριο θα αναφερθούν οι ορθοί τρόποι ωρίμανσης του κρέατος ως προς τη νομοθεσία και τον κώδικα υγιεινής. Στο τέλος θα υπάρξει και γευσιγνωσία.

Αναλυτικά το περιεχόμενο του σεμιναρίου:

– Ενημέρωση για τη νομοθεσία και την απόφαση του ΕΦΕΤ για τη διαχείριση των προϊόντων ξηρής ωρίμανσης.

– Προτεινόμενες αναλύσεις και βεβαιώσεις που μπορεί να πάρουν τα προϊόντα ξηρής ωρίμανσης.

– Εκπαίδευση στην επιλογή του κατάλληλου ζώου για ωρίμανση.

– Σχολιασμός των ιδανικών συνθηκών στη φάρμα και το σφαγείο.

– Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση κάθε ψυγείου ωρίμανσης.

– Προτεινόμενες συνθήκες ωρίμανσης (Υγρασία, Ροή αέρα & Θερμοκρασία) είτε για σύντομο ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

– Αναφορά συνθηκών ωρίμανσης (Υγρασία, Ροή αέρα & Θερμοκρασία) που θα μειώσουν την απώλεια βάρους.

– Γευσιγνωσία σε διάφορες κοπές (T-bone, Tomahawk, Sirloin) μοσχαριού Limousine 90 ημερών ωρίμανσης.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί 15/3/2020 ημέρα Κυριακή και ώρα έναρξης 11:00 π.μ. στον πολυχώρο Seagull Space (Ανδρέου Γεωργίου 42).

Πηγή: meatnews.gr

 

Β