
- 29/11/2013
“Ξαφνικός θάνατος” για τον ΕΟΠΥΥ στο πρότυπο της ΕΡΤ;
Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, ειδικά εφόσον οι γιατροί του Οργανισμού συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, ειδικά εφόσον οι γιατροί του Οργανισμού συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Το θέμα του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.κ. Αδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ένα από τα σενάρια που μελετώνται είναι η απόλυση του συνόλου των γιατρών που εργάζονται στις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ και στην συνέχεια οι προσλήψεις γιατρών με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Εξελίξεις για την στάση που θα κρατήσουν οι γιατροί αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας καθώς οι γιατροί της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση το πρωί της Δευτέρα.
Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για την τακτική του υπουργείου Υγείας και επισημαίνει ότι « έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα οργής αγανάκτησης, γιατρών και ασφαλισμένων, λόγω προκλητικών δηλώσεων για απολύσεις ιατρών και περιορισμού λειτουργιών που έχει ανάγκη ο πολίτης».