«Μαζί οι 120 δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορία μετά το Πάσχα»

Η ρύθμιση οφειλών τόσο για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία όσο και προς την εφορία αναμένεται «μετά την Ανάσταση», όπως δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνή Βάρδια» της ΕΡΤ.

Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για μίνιμουμ 18 δόσεις που θα φτάνουν έως και τις 120, και επανέλαβε ότι για τα τα χαμηλά εισοδήματα προβλέπονται ευνοϊκότεροι όροι, ενώ ο αριθμός δόσεων θα καθορίζεται ανάλογα και με το ύψος της οφειλής.

«Στα κριτήρια δεν χωρούν εξαιρέσεις», επισήμανε η υφυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Σε ό,τι αφορά τους θεσμούς, η κα. Παπανάτσιου υποστήριξε ότι οι 120 δόσεις δεν είναι καν θέμα συζήτησης.

Αναφορικά με το αναμενόμενο «πακέτο φοροελαφρύνσεων στοχευμένο στη μεσαία τάξη», η κα. Παπανάτσιου ανέφερε ότι στο τραπέζι βρίσκονται πολλές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης του ΦΠΑ και του κατώτερου φορολογικού συντελεστή.

«Έχουμε ήδη δώσει φορολογικά κίνητρα στους επαγγελματίες σε αναπτυξιακή βάση, αλλά και για προσαύξηση της απασχόλησης. ‘Ο,τι κάνουμε είναι για τους πολλούς», τόνισε επίσης, επικρίνοντας τις εξαγγελίες της ΝΔ για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν κέρδη.

Με τους ελεύθερους επαγγελματίες το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο πριν από τον ΕΦΚΑ, από το παλιό ΤΕΒΕ, γι αυτό κι έρχονται οι ρυθμίσεις πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/Εκπομπή «Πρωϊνή Βάρδια»