Νέες κινητοποιήσεις από τους διοικητικούς υπαλλήλους στο Καποδιστριακό

Σε νέα πενθήμερη απεργία, την έκτη κατά σειρά, προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας

Σε νέα πενθήμερη απεργία, την έκτη κατά σειρά, προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Καποδιστριακού κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ίδρυμα.

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, «με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση».

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο προωθεί την υποχρεωτική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων, προσπαθώντας να παρακάμψει τα Ιδρύματα που δεν απέστειλαν τις λεγόμενες λίστες διαθεσιμότητας, με στόχο να μπορέσει να προχωρήσει το μέτρο.