Ο καλύτερος Φεβρουάριος για το «Ελ. Βενιζέλος»

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η επιβατική κίνηση με 905.000 επιβάτες εκ των οποίων 549.000 εξωτερικού

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η επιβατική κίνηση με 905.000 επιβάτες εκ των οποίων 549.000 εξωτερικού

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέγραψε άνοδο της επιβατικής κατά 24,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, και έφτασε τους 905 χιλιάδες επιβάτες.  

 

Μάλιστα, ο διεθνής αερολιμένας «έσπασε» ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς τον Φεβρουάριο κατέγραψε σχεδόν 549 χιλιάδες επιβάτες εξωτερικού και αύξηση του σχετικού δείκτη κατά 19%. Επίσης, η κίνηση των επιβατών εσωτερικού συνέχισε να είναι ανοδική με αύξηση κατά 34,3% και 355 χιλιάδες ταξιδιώτες.

 

«Οι έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 21%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση 30% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 24%» αναφέρει το «Ελ. Βενιζέλος».

 

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 1,88 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αθροιστική της τάξης του 26,3%. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η κίνηση εσωτερικού παρουσιάζει αύξηση 39,1%, η οποία είναι σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού 19,4%.

 

Σε βάθος διμήνου, οι έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 24% και αύξηση 40% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. «Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%, εξέλιξη που καταδεικνύει την ανάκαμψη της  ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου» αναφέρει το αεροδρόμιο.

 

 

Πηγή : vima.gr