Ο ΣΕΤΕ νέος ισότιμος κοινωνικός εταίρος

Σε ισότιμο κοινωνικό εταίρο αναβαθμίζει η κυβέρνηση τον ΣETE, ο οποίος θα συμμετέχει στην επόμενη διαβούλευση για την υπογραφή νέας Εθνικής Σύμβασης Εργασίας

Σε ισότιμο κοινωνικό εταίρο αναβαθμίζει η κυβέρνηση τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος θα συμμετέχει στην επόμενη διαβούλευση για την υπογραφή της – αποδυναμωμένης – Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μαζί με ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ.
Την απόφαση ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μαζί με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και τους πρόεδρους των 14 πανελλήνιων κλαδικών ενώσεων-μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Ο κύριος Βρούτσης έκανε λόγο για μία μεγάλη θεσμική τομή που γίνεται με καθυστέρηση 18 ετών, σημειώνοντας πως «θα διευρύνει την εργοδοτική συμμετοχή και αντιπροσωπευτική βάση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καλύπτοντας έτσι περισσότερους εργαζόμενους». Υπογράμμισε επίσης πως οι τουριστικές επιχειρήσεις απασχολούν συνολικά περισσότερα από 700.000 άτομα και συνεισφέρουν περίπου το 16% του ΑΕΠ της Ελλάδας.
Η κυρία Κεφαλογιάννη μίλησε για θετικές πρώτες ενδείξεις για τη νέα χρονιά στον τουριστικό τομέα, που δείχνουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας και αύξηση εσόδων.
Ο κύριος Ανδρεάδης έκανε λόγο για ιστορική στιγμή και τόνισε ότι «θα ξεκινήσει μια νέα εποχή συνεργασίας και με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, με τη ΓΣΕΕ και πάνω από όλα με το Υπουργείο Εργασίας. Στόχος όλων μας να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τα νέα προγράμματα ένταξης των νέων, για να απορροφήσει ο Τουρισμός που έχει τη δυναμική, όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους.