ΠΟΣΙΠΣ: Κοινωνική- Περιβαλλοντική Δράση για τις πυρόπληκτες οικογένειες σε Μάτι, Ν.Βουτσά, Κινέτα

«Συγχαρητήρια, πολλά συγχαρητήρια σε όσα Μέλη ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ. και έδωσαν το παρών, στηρίζοντας την οργάνωση της κοινωνικής –περιβαλλοντικής δράσης «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ…» γι’ αυτούς που χάθηκαν, γι’ αυτούς που μένουν και αγωνίζονται και γι’ αυτούς που έρχονται για να μάθουν και να μην ξεχάσουν ποτέ!

Μία ημέρα μετά την Δράση, που υλοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου στον Ναυτικό Όμιλο Μάτι και στην Κοινότητα της Κινέτας, η Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ. δημοσιοποιεί έναν πρώτο απολογισμό. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο τελικός απολογισμός καθώς επίσης και ο προγραμματισμός της Δράσης για το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020.

 

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 : ΚΙΝΕΤΑ/ ΜΑΤΙ

41 Παιδικοί Σταθμοί (28 από Αττική, 13 από Περιφέρεια)

2720 οπωροφόρα Δέντρα (2020 στο Μάτι, 400 στην Κινέτα και 300 θα αποσταλούν στο Ν. Βουτσά).

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Όλοι όσοι θέλετε να υποστηρίξετε περιοχή που έχει πληγεί από φυσική καταστροφή (φωτιά, πλημμύρες κ.α.) σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, και υπάρχει είτε Σύλλογος Ιδ. Παιδικών Σταθμών είτε Τοπικό Τμήμα είτε Φυσικό Πρόσωπο (Ιδιοκτήτης Π.Σ. Μέλος του ΠΑΣΙΠΣ)- μπορείτε να στείλετε το ενδιαφέρον σας έως την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 στο [email protected], ενημερώνοντάς μας για την περιοχή, την έκταση , την αιτία της καταστροφής.

Η Ομοσπονδία θα δώσει τεχνογνωσία και θα στηρίξει με ποσότητα δέντρων και άλλες περιοχές, καθώς επιθυμεί και επιδιώκει πάντα:

  • Να στηρίζει δράσεις για το περιβάλλον
  • Να Ευαισθητοποιεί τα παιδιά για όσα συμβαίνουν γύρω τους
  • Να αναπτύξει στα παιδιά την αλληλεγγύη και την προσφορά
  • Να δημιουργήσει ευκαιρίες για κοινωνικές δράσεις
  • Να αναπτύξει το συλλογικό πνεύμα
  • Να παίρνει πρωτοβουλίες για την κοινωνία
  • Και όχι να εξαντλείται μόνο σε συνδικαλιστικά αιτήματα του Κλάδου.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

 

Ισημερία και πρώτη ημέρα της Άνοιξης οι Δήμοι της Νέας Μάκρης και του Πύργου θα μας υποδείξουν δημόσιους χώρους, στους οποίους θα ανοίξουν 102 τρύπες φύτευσης (για τους 102 ανθρώπους που χάθηκαν) στο Μάτι και 68 (για αυτούς που χάθηκαν) στην Ηλεία.

 Η Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ. έχει εξασφαλίσει χορηγούς για 170 Καλλωπιστικά Δέντρα, όπως Πλατανιές, Καστανιές, Αρμυρίκια κ.α. και θα δώσει το παρών στη διαδικασία της δεντροφύτευσης, ολοκληρώνοντας -με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- με τους εκεί Συναδέλφους την ενότητα –στόχο για το 2020 «Περιβάλλον –Αλληλεγγύη».

Πάντα με υγεία, δράση, συνεργασία, να προχωράμε Συλλογικά και να δίνουμε έμπνευση σε μικρούς και μεγάλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.