tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Προετοιμασίες για το 7ο  Πανελλήνιο Συνέδριο κρέατος, 3-5 Φεβρουαρίου 2023

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του θα διεξαχθεί στις 3, 4 και 5 Φεβρουάριου 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης της Zootechnia και θα φιλοξενηθεί από την HELEXPO, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» – Αίθουσα Ολυμπιάς, με σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο το Κρέας και τα Προϊόντα του είναι πλέον ένας θεσμός, ο μοναδικός που συνενώνει όλες τις ενεργές επιστημονικές δυνάμεις που ασχολούνται με ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής κρέατος, από την τόσο ελλειμματική πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση που γνωρίζει άνθιση, μέχρι και την διάθεση στην κατανάλωση, «από τον στάβλο στο πιάτο» όπως αναφέρεται στον υπότιτλο του Συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης:

Το 6ο Συνέδριο το Κρέας και τα Προϊόντα του – 2019

Το 5ο Συνέδριο το Κρέας και τα Προϊόντα του – 2017

Το Meat News, ως διοργανωτής του Συνεδρίου, εγγυάται την επιτυχία και αυτής της διοργάνωσης και στηρίζει το έργο της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτείται υπό την άοκνη προεδρία του καθηγητή Σπύρου Ραμαντάνη.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να δοθεί βήμα σε όλους τους επιστήμονες, τους φορείς, τα Τμήματα και τις Σχολές των ελληνικών Πανεπιστημίων για να παρουσιάσουν τα νεότερα αποτελέσματα ερευνητικών και εργαστηριακών εργασιών.

Καλούμε επίσης τους κλαδικούς φορείς να στηρίξουν και αυτή τη διοργάνωση, λαμβάνοντας τη θέση που τους αναλογεί. Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουμε συζητήσεις για όλα τα σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο του κρέατος, με έμφαση στο βαθμό αυτάρκειας της εγχώριας παραγωγής.

Ήδη το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος και του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις και άλλων φορέων.

Πληροφορίες: 210 8210028, [email protected]

Πηγή: meatnews.gr

Β