Πρώτη Κυριακή εορτών ανοικτά. Το αδιαχώρητο… στους δρόμους!

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας την πρώτη χριστουγεννιάτικη Κυριακή, 15/12/2019, με ανοιχτά μαγαζιά! Καταναλωτές, περιηγητές, τουρίστες, οικογένειες με παιδιά, ομάδες νέων, πλανόδιοι μουσικοί, χορευτές, πωλητές, θεατράνθρωποι, «μάγοι»(!), όλοι μαζί σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα που ο παρατηρητής δεν μπορούσε να καταλάβει πιο ήταν το κύριο τη μέρα αυτή!

Δείτε το εκπληκτικό μουσικοχορευτικό δρώμενο της σχολής χορού Art Of Soul στην πλατεία, στο Μοναστηράκι

Χωρίς να γίνεται το ίδιο μέσα στα μαγαζιά το βέβαιο είναι ότι οι περισσότεροι έβλεπαν τις βιτρίνες, αξιολογούσαν, κάποιοι έμπαιναν και μέσα για περισσότερε πληροφορίες και κάποιοι αγόραζαν κιόλας. Οι περισσότεροι έκαναν υπολογισμούς για μελλοντικές αγορές.

Μουσική του δρόμου από ερασιτεχνικά και επαγγελματικά ντουέτα. Μια εθιμική δράση σε περιόδους εορτών

Το ερώτημα για τα μαγαζιά όμως είναι τι ταμείο έκαναν και τι ελπίδες αποκόμισαν. Πάντως όπως μας δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο κόσμος έχει καμφθεί από τα βάρη, λεφτά δεν περισσεύουν εύκολα και επειδή η κατάσταση δεν έχει ακόμη αλλάξει για το βαλάντιο του καταναλωτή πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι μεν, εγκρατείς δε.

Η δήλωση του Ν. Κογιουμτσή

 

    

 

 

 

 

Β