Σε ΦΕΚ οι νέοι κανόνες τήρησης αποστάσεων – Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που ανοίγουν στις 25 Μαΐου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΔΙα/Γ.Π.οικ. 32009/2020 με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Οι Κανόνες αφορούν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί, τους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, τα επιβατηγά οχήματα, δημόσιας χρήσης και ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα, τη μετακίνηση των μαθητών, τις αεροπορικές μετακινήσεις, τα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τους αρχαιολογικούς χώρους, φορείς και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, τις σχολές εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών,τα νοσοκομεία, και τα ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα πάσης φύσεως.

Στην Απόφαση θα δείτε πίνακες με τους κανόνες για όλες τις επιχειρήσεις αναλυτικά που θα λειτουργήσουν και στο τέλος της Απόφασης υπάρχουν εικόνες με παραδείγματα για την διάταξη τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς ημιυπαίθριους και εξωτερικούς χώρους, αλλά και πίνακας με τους υπόχρεους του προσωπικού που πρέπει να φορούν μάσκα, γάντια κ.α.

Αναλυτικά :

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 32009/2020 – ΦΕΚ 1988/Β/23-5-2020

Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Πηγή: www.e-nomothesia.gr