Σε κίνδυνο 1 στις 2 εμπορικές επιχειρήσεις

Για τον κίνδυνο να χαθούν 1 στις 2 εμπορικές επιχειρήσεις εάν δεν εφαρμοστούν γενναία μέτρα στήριξης μεταξύ των οποίων και «κούρεμα” οφειλών, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το capital.gr.

Ο κ. Καφούνης πρότεινε συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ώστε να εκκινήσει η εκπτωτική περίοδος και να εκτελεστούν οι ήδη ληφθείσες παραγγελίες και διεύρυνση λειτουργίας με την μέθοδο «click in shop» με αυστηρή αναλογία πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο ίδιος ζήτησε η επαναλειτουργία να έχει διάρκεια και, σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί και πάλι στε δύσκολη κατάσταση, αντί για νέο κλείσιμο του λιανεμπορίου να εξαντληθούν προηγουμένως άλλες λύσεις όπως: να αυστηροποιηθεί η λειτουργία των supermarkets, να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, να εφαρμοσθεί γεωγραφικός περιορισμός για κάθε μορφής αγορά, και να περιοριστεί η κάθε μορφής μετακίνηση εντός αυστηρά γεωγραφικών ορίων, ειδικά με τη χρήση του sms.

Από την πλευρά τους οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνέντευξη Tύπου είπαν πως: «μπορεί με ασφάλεια να λειτουργήσει το λιανεμπόριο από τις 18 Ιανουαρίου και σε δεύτερη φάση να εκκινήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση”.

Επίσης τόνισαν πως δεν μπορούν να ανοίξουν όλοι οι τομείς ταυτόχρονα καθώς «αυτό είναι συνταγή να πάμε στο τρίτο κύμα πανδημίας”. Με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να σημειώνει: «αν ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι που δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε”.

Πηγή: capital.gr