Συνάντηση Ε.Ε.Α. με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη είχε, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα, αλλά και θέματα που αφορούν στους επαγγελματικούς κλάδους που εκπροσωπεί το Ε.Ε.Α.

Η συνάντηση αυτή -στην οποία συμμετείχαν από το Ε.Ε.Α. ο κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ κι Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ( Π.Σ.Κ.Ι.Ξ.Γ. – EUROPALSO),  και ο κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας – αποτελεί την απαρχή ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ Επιμελητηρίου και Υπουργείου Παιδείας.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δίνει, εξάλλου, ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, στην αναβάθμιση των οποίων και συμβάλλει με πλήθος στοχευμένων δράσεών του.

Ενδεικτική ακόμη της σημασίας που αποδίδει το Επιμελητήριο στην εκπαίδευση είναι η ειδική βράβευση, κάθε χρόνο στα Βραβεία Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., του μαθητή/της μαθήτριας που καταλαμβάνει την πρώτη θέση εισαγωγής σε Οικονομική Σχολή.  Φέτος, την απονομή του εν λόγω Βραβείου έκανε η Υφυπουργός Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη, εκφράζοντας –στον σύντομο χαιρετισμό της- την πρόθεσή της για συνεργασία με το Ε.Ε.Α. κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στην εισαγωγή του μαθήματος Επιχειρηματικότητας στα σχολεία, αλλά και στη νεανική επιχειρηματικότητα.