Τέλος η συζήτηση για το ασφαλιστικό, ξεκαθαρίζει ο Γ. Κατρούγκαλος

Ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι αυτή η συζήτηση δεν ξανανοίγει, καθώς έχει ολοκληρωθεί αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης.

Ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι αυτή η συζήτηση δεν ξανανοίγει, καθώς έχει ολοκληρωθεί αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης.

 

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για θέματα του υπουργείου του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό, «το ΔΝΤ είναι αλήθεια ζητά άλλα πράγματα», «αλλά αυτά τα πράγματα τα έχουμε λήξει με τους Ευρωπαίους, έχει λήξει αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης, δεν επιστρέφουμε πίσω».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ακόμη πως ότι δεν υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «δηλητηριώδες κλίμα γενικευμένης παραπληροφόρησης».

Όπως σημειώνει, υπήρχε μια αναπροσαρμογή στις επικουρικές τον Ιούλιο, «που δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει σε ένα μήνα και σε κάθε ταμείο, η ίδια αναπροσαρμογή σε διαφορετική όμως κατηγορία συνταξιούχων, σε διαφορετικό πληθυσμό λαμβάνει χώρα». «Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου» προσθέτει.

 

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr