tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το Ε.Ε.Α. στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” κ. Κώστα Γιαννόπουλο πριν από λίγες ημέρες, τόνισε την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις το σημαντικό έργο του Οργανισμού.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στην προσφορά του Οργανισμού και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. για την στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Αποτελεί υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Τα Επιμελητήρια είναι μέρος της κοινωνίας και οι δράσεις μας δεν πρέπει να εστιάζουν μόνο σε θέματα στήριξης των επιχειρήσεων αλλά του ευρύτερου συνόλου. Και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά, δηλαδή για το μέλλον της χώρας μας, οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο ευαισθητοποιημένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Γιαννόπουλο, στην οποία παραβρέθηκε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Γρέντζελος.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί άμεσα νέα συνάντηση για να καθοριστούν οι δράσεις στήριξης του Ε.Ε.Α.

Ενημερωτικό σημείωμα για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.500.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

Ο Οργανισμός στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών, ενώ στηρίζεται στους πολίτες και τις εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών.

Τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται από το Διεθνές Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ernst and Young.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Βίας

Σωματική, Σεξουαλική & Ψυχολογική Κακοποίηση, Παραμέληση, Bullying, Παράνομη διακίνηση & εμπορία

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των φαινομένων κάθε μορφής Βίας απέναντι στα παιδιά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί που εξαφανίζεται

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα.

Η τεχνογνωσία του Οργανισμού, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του και η επιχειρησιακή ετοιμότητά του στο πεδίο για την έρευνα και διάσωση κάθε παιδιού που αγνοείται, αποτελεί διεθνώς μία καλή πρακτική.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί με πρόβλημα Υγείας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση προβλημάτων Υγείας, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Γιατροί, Νοσηλευτές, Διασώστες, Ειδικοί Καλλιτεχνικής Αγωγής) υποστηρίζει κάθε:

  • παιδί ασθενή
  • νοσηλευόμενο παιδί
  • παιδί σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής
    καθώς παράλληλα και την οικογένεια του παιδιού.

Το ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών παρέχεται δωρεάν, πανελλαδικά, καθημερινά, όλο το 24ωρο στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με μία εξειδικευμένη ομάδα στηρίζει παιδιά και οικογένειες, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, πανελλαδικά καλύπτοντας ολιστικά τις ανάγκες κάθε παιδιού.