Τσίπρας: Η β΄αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα μετά το 2018

Βέβαιος ότι «η δεύτερη αξιολόγηση και θα κλείσει και θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων μετά το τέλος του προγράμματος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Βέβαιος ότι «η δεύτερη αξιολόγηση και θα κλείσει και θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων μετά το τέλος του προγράμματος» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για το αγροτικό.
«Προχωράμε μπροστά και δεσμευόμαστε ότι κάθε φορά τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα για την χώρα και την κοινωνία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι διαμορφώνεται κλίμα ανάκαμψης και εμπιστοσύνης στην οικονομία.
Για τα αγροτικά
Σε ό,τι αφορά το θέμα των αγροτών, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τις τρεις στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα.
Αυτές είναι, όπως είπε, η αύξηση της απασχόλησης και η είσοδος νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή, η τυποποίηση και η ανάπτυξη της ποιοτικής γεωργίας.
Ανέφερε ακόμη ότι για την πλειονότητα των αγροτών, τα οφέλη από τη μείωση της φορολογίας καλύπτουν πλήρως ή και υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τις ασφαλιστικές εισφορές.
Εξήγγειλε, τέλος, ειδική παρέμβαση για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στα γαλακτοκομικά, ανακοίνωσε ότι υπογράφεται άμεσα υπουργική απόφαση για τις λαϊκές αγορές, επανεξετάζεται η μείωση του ΕΦΚ στο κρασί και του ΕΝΦΙΑ στις αγροτικές εγκαταστάσεις, και η χρήση του εργόσημου για την οικογενειακή εργασία.