tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ξεκινά σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2019, το 6ο Συνέδριο Κρέατος

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019, τις εργασίες του το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του, που διοργανώνεται από το περιοδικό Meat News. Περισσότερες από 100 παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στο τριήμερο του Συνεδρίου, κατανεμημένες σε 19 θεματικές ενότητες.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” – αίθουσα “Ολυμπιάς”, στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia.

Με παρουσιάσεις τους συμμετέχουν στο Συνέδριο τα τμήματα Κτηνιατρικής και Γεωπονικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, αλλά και πολλοί ακόμη επιστήμονες από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Εργασίες θα παρουσιάσουν ακόμη επιστημονικά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΕΦΕΤ, στελέχη περιφερειακών υπηρεσιών, της στρατιωτικής κτηνιατρικής υπηρεσίας. Ακόμα παρουσιάσεις θα γίνουν από αρκετούς ιδιώτες επιστήμονες, ή στελέχη επιχειρήσεων που σχετίζονται με την αλυσίδα του κρέατος.

Σημαντικές εκδηλώσεις φορέων

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου διοργανώνονται τρεις σημαντικές εκδηλώσεις φορέων:

  • Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ώρα 12.45, η Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία προσεγγίζει το θέμα “Επισιτιστική επάρκεια και ασφάλεια τροφίμων”
  • Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) συζητά για τους “Θεσμικούς φορείς στην αγορά του κρέατος”.
  • Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 11.15, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) συζητά για τα “Επώνυμα προϊόντα κρέατος και τις σύγχρονες εξελίξεις”.
  • Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 17.00, διοργανώνεται συζήτηση στρογγυλήςε τράπεζας με θέμα “Από το σφαγείο στο κρεοπωλείο – Σύγχρονες απαιτήσεις για τη διακίνηση κρέατος”, με τη συμμετοχή των φορέων των κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), των σφαγείων (Ένωση Σφαγείων Ελλάδος), των εμπόρων (Ένωση Εμπόρων Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας) και εκπροσώπων των ελεγκτικών υπηρεσιών (ΥΠΑΑΤ – ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ – ΕΦΕΤ).

 

Πηγή: meatnews.gr

 

Β