«Ζεστό» χρήμα ρίχνει η Eurobank στην αγορά

Ανακοινώθηκαν νέα δάνεια ύψους 2,2 δισ. ευρώ για το 2015, ώστε να στηριχθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Ανακοινώθηκαν νέα δάνεια ύψους 2,2 δισ. ευρώ για το 2015, ώστε να στηριχθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, σε χθεσινή συνέντευξη του, παρουσίασε τις δεσμεύσεις της Eurobank για τη στήριξη της οικονομίας το 2015 με:

1,6 δισ. ευρώ νέα δάνεια προς μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

400 εκατ. ευρώ νέα δάνεια στα νοικοκυριά.

150 εκατ. ευρώ νέα δάνεια με αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

«Διπλασιάζουμε τις χρηματοδοτήσεις», ανέφερε ο κ. Μεγάλου, και συνέχισε: Από το 1 δισ. ευρώ νέα δάνεια που δώσαμε φέτος, θα πάμε στα 2 δισ. του χρόνου, για να στηρίξουμε τους πελάτες μας, να δώσουμε ανάσα στις επιχειρήσεις, να βοηθήσουμε τους πολλούς εκείνους που προσπαθούν με κόπο να αντέξουν και, ακόμη, για να χρηματοδοτήσουμε νέα, υγιή, επιχειρηματικά σχέδια και κατεξοχήν εκείνα που στοχεύουν στις διεθνείς αγορές, έχουν γερό business plan, μπορούν να ανοίξουν νέες αγορές και να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό».

Οπως είπε, το 2015 είναι η χρονιά που πρέπει οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, η οικονομία και η χώρα όλη «να αποδείξουμε ότι πατάμε πια γερά στα πόδια μας και μπορούμε να ξεκινήσουμε με υπεύθυνα και σταθερά βήματα για να κερδίζουμε το χαμένο έδαφος».

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει η Eurobank, το «φρέσκο» χρήμα θα διοχετευθεί στην αγορά ως εξής: 520 εκατ. προς τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, σχεδόν 200 εκατ. για μεγάλα έργα και συγχρηματοδοτήσεις, πάνω από 250 εκατ. για τον τουρισμό και τη ναυτιλία, σχεδόν 200 εκατ. για τη στήριξη των εξαγωγών, 450 εκατ. στις μικρότερες επιχειρήσεις. Και άλλα 150 εκατ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις με τα Προγράμματα Συγχρηματοδότησης ETEAN, EIF, EIB για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Μάλιστα, ειδικά για τους μικρομεσαίους ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι «αξιοποιώντας και τις πρόσφατες ρυθμίσεις για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, θα μπορέσουν να κάνουν μια νέα αρχή και να δρομολογήσουν την ανάκαμψη της επιχείρησής τους».

Σε ό,τι αφορά την ένταξη επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις του νόμου Δένδια, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι με βάση μια αρχική αξιολόγηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, μόνο από το πελατολόγιο της Eurobank, πάνω από 40.000 επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις φαίνεται κατ' αρχάς να πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στις ρυθμίσεις του νόμου.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line