Αναβάθμιση και όχι κλείσιμο της ΕΡΤ

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το σύνολο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης που συνθέτουν την ΕΡΤ βρίσκει απολύτως αντίθετο το Ε Ε Α

  12 Ιουνίου 2013
                                                                          Δελτίο Τύπου
     

 

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το σύνολο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης που συνθέτουν την ΕΡΤ βρίσκει απολύτως αντίθετο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.  

Τα υπαρκτά προβλήματα της ΕΡΤ που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν μια τέτοια πράξη σίγασης της δημόσιας ενημέρωσης.

Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητα για την ανεπηρέαστη ενημέρωση των πολιτών αλλά και των Ελλήνων της διασποράς. Η κυβέρνηση αντί να στραφεί στην αναβάθμιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, όπως ήταν  η απαίτηση των πολιτών, προτίμησε να την κλείσει. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν αντισταθμίζεται με την υπόσχεση για μια «μελλοντική ΕΡΤ».

Καλούμε την κυβέρνηση να άρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προσβάλει την δημοκρατία και την πλουραλιστική ενημέρωση.

Να προχωρήσει στην αναβάθμιση της ΕΡΤ, έξω από τις κομματικές και κυβερνητικές εξαρτήσεις που την υποβάθμιζαν ως τώρα, έξω από τους εμπορικούς ανταγωνισμούς με τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, με αντικειμενική και ποιοτική κάλυψη των ενημερωτικών και πολιτιστικών αναγκών των πολιτών, με μορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και με στροφή σε εκπομπές στήριξης της εθνικής κουλτούρας και της οικονομίας.

Το ΕΕΑ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που θα προστεθούν, δυστυχώς, στις ατελείωτες στρατιές των ανέργων του ιδιωτικού τομέα