Γ. Χατζηθεοδοσίου στο MEGA για το «Agora Athens – Πλάκα Μοναστηράκι»

Για την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών «AGORA ATHENS» με στόχο την αναβάθμιση της ιστορικής αγοράς του κέντρου, Πλάκα – Μοναστηράκι, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, λίγες μόλις ώρες μετά την παρουσίαση της στρατηγικής Branding και του νέου εμπορικού σήματος και λογοτύπου του σχεδίου.

Στόχος του σχεδίου η μετατροπή της μεγαλύτερης και παλαιότερης κεντρικής Αγοράς, αυτής της Αθήνας, σε ένα Ανοικτό Mall με όλες τις σύγχρονες υποδομές, πολυκαναλικό marketing, πλήρη ψηφιοποίηση, πλάνο Loyalty πελατών και παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο με την αρωγή της πολιτείας και του Δήμου αλλά και στον ιδιωτικό χώρο σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Η δράση αυτή του Ε.Ε.Α., όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο και στην χθεσινή εκδήλωση τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης όσο και οι Υπουργοί Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, διαβεβαίωσαν για τη στήριξή τους.

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε στη δεινή εικόνα που παρουσιάζει η αγορά, με τη μείωση του τζίρου στο κέντρο της Αθήνας να ξεπερνάει το 50% και στα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος πάνω από 80%. Για ακόμη μία φορά ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι με την τεράστια αυτή μείωση τζίρου και τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, «η εικόνα τον Σεπτέμβριο θα είναι πάρα πολύ σκληρή, με πάνω από 100.000 λουκέτα και πάνω από 250.000 ανέργους».

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: