tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Διάθεση προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας.

ο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε σχέση με τη διάθεση προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας

Αθήνα, 11.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διάθεση προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε σχέση με τη διάθεση προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας. Θεωρούμε απαράδεκτο να δίνεται η δυνατότητα πώλησης ληγμένων τροφίμων σε τιμή προσφοράς!

Εκτιμούμε ότι μια τέτοια ρύθμιση παραβλέπει τους βασικούς κανόνες υγιεινής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του οικονομικά βεβαρημένου καταναλωτή, προς όφελος των υπεραγορών τροφίμων και των βιομηχανιών.

Σε μια εποχή που παρατηρούνται ανατιμήσεις έως και 40% στις τιμές των ίδιων προϊόντων που πωλούνται σε άλλες χώρες τις ευρωζώνης, η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να βρει άλλους τρόπους καταπολέμησης  του φαινομένου μη διστάζοντας να συγκρουσθεί με τους ¨μεγάλους¨ της αγοράς.

 

Από τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α.

Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.
Έναρξη συνομιλίας